x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai sângeros călău din Bangladesh a murit din cauza unor probleme medicale

Cel mai sângeros călău din Bangladesh a murit din cauza unor probleme medicale

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   13:45
Cel mai sângeros călău din Bangladesh a murit din cauza unor probleme medicale
Sursa foto: Hepta

Cel mai cunoscut călău din Bangladesh a murit din cauza unor probleme medicale. El a spânzurat zeci de condamnați la moarte, inclusiv criminali în serie și politicieni corupți. Bărbatul a ajuns călău pe baza de voluntariat pentru a reduce o pedeapsă în închisoare.

Shahjahan Bhuiyan, în vârstă de 74 de ani, a fost internat luni la un spital din capitala țării, Dhaka, după ce s-a plâns de dureri în piept. Ulterior, el a murit, relatează presa locală, citată de BBC.

Bhuiyan a efectuat cel puțin 26 de execuții, dar unele informații arată că este vorba despre circa 60 de execuții.

Fostul revoluționar a devenit călău în timp ce ispășea o pedeapsă de 42 de ani de închisoare pentru tâlhărie și crimă. Dorința lui Bhuiyan de a-și reduce pedeapsa prin voluntariat făcând munca de călău a fost răsplătită anul trecut, când a fost eliberat cu 10 ani mai devreme.

Printre cei care au fost executați de Bhuiyan sunt ofițeri militari găsiți vinovați de uciderea liderului fondator al țării, șeicul Mujibur Rahman. De asemenea, i-a executat pe politicienii Ali Ahsan Mujahid și Salahuddin Quader Chowdhury, care au fost acuzați de crime de război, precum și pe ucigașul în serie Ershad Shikder.

Bhuiyan și-a apărat rolul de călău, spunând că „dacă nu îi spânzuram eu, o făcea altcineva”. El a scris o carte în care a povestit amănute despre activitatea de călău.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calau probleme medicale