x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 33 de morți în epidemia de Ebola din RP Congo

Cel puțin 33 de morți în epidemia de Ebola din RP Congo

05 Aug 2018   •   18:00
Cel puțin 33 de morți în epidemia de Ebola din RP Congo

Epidemia de Ebola declarată în această săptămână în estul Republicii Democrate Congo a provocat moartea a 33 de oameni, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters şi AFP. 

Treisprezece cazuri de febră hemoragică au fost confirmate, inclusiv trei decese, a anunţat ministerul într-un comunicat, adăugând că cazurile suspecte au fost depistate în provincia Kivu de Nord şi în provincia vecină Ituri. 

Trei cazuri au fost confirmate la Beni, un centru comercial regional de câteva sute de mii de locuitori aflat la circa 30 km de epicentrul epidemiei - oraşul Mabalako, şi la circa 70 km de frontiera ugandeză. 

Ultima reizbucnire a epidemiei a fost anunţată la o săptămână după ce guvernul RD Congo a declarat sfârşitul unui alt focar de Ebola în nord-vestul ţării, care ar fi ucis tot 33 de oameni. Autorităţile sanitare susţin că nu dispun de dovezi că cele două focare ar avea legătură. 

Până acum, 879 de oameni care au intrat în contact cu bolnavi de Ebola au fost identificaţi, a precizat ministerul. Totuşi, monitorizarea acestor persoane s-ar putea dovedi dificilă în această regiune a ţării, dată fiind suprapopularea şi prezenţa a zeci de miliţii. 

Cum s-a întâmplat şi cu epidemia din vestul RD Congo, oficialii din sistemul sanitar intenţionează să folosească un vaccin fabricat de Merck pe care îl creditează cu stoparea răspândirii virusului după ce acesta a ajuns într-un port cu legături cu capitala Kinshasa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: congo ebola epidemie