x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cenzură crâncenă la Budapesta: Jurnaliştii unguri au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg

Cenzură crâncenă la Budapesta: Jurnaliştii unguri au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg

04 Mar 2020   •   21:30
Cenzură crâncenă la Budapesta: Jurnaliştii unguri au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg
Sursa foto: Gabor KOVACS

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar trebuie să primească aprobare specială pentru a scrie despre diverse subiecte, potrivit Politico. Pe lista de subiecte se află şi cele legate de Greta Thunberg, care a reacţionat pe Twitter.

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar au nevoie de aprobare pentru a putea scrie despre o serie de subiecte considerate sensibile de către Guvernul Orban, reiese dintr-o serie de e-mail-uri interne, prezentate de Politico.

Potrivit acestor e-mail-uri, jurnaliştii trebuie să primească aprobare pentru a scrie, printre altele, despre tânăra activistă de mediu Greta Thunberg. Ea a reacţionat pe Twitter la aflarea informaţiei, susţinând că libertatea presei nu este negociabilă.

„Liste ca aceasta nu ar trebui să existe niciodată. Dar, dat fiind că există, bănuiesc că e o onoare să mă aflu pe ea. Asta arată importanţa democraţiei. Libertatea presei nu este negociabilă”, a scris Greta Thunberg.

Lista de subiecte pentru care jurnaliştii ar avea nevoie de aprobări mai include subiecte legate de politicile europene, migraţie, terorism şi biserică.

Măsura a fost criticată de organizaţii precum Reporteri fără Frontiere şi Human Rights Watch, care susţin că aceasta este o formă de îngrădire a libertăţii presei.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: cenzură greta thunberg