x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

de Mediafax    |    08 Feb 2012   •   16:07
Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

Cersetorii romani au reaparut pe strazile oraselor finlandeze, dar nu au solicitat ajutor din partea autoritatilor, in pofida temperaturilor sub zero grade, informeaza MEDIAFAX, care citeaza postul de televiziune YLE.

Mai multi cersetori romani au fost vazuti de localnici intr-o cladire abandonata din orasul Jarvenpaa (sud), unde traiesc la temperaturi sub limita inghetului, dar pana in prezent nu au cerut ajutor. Asistentii sociali i-au cautat de doua ori dar nu i-au gasit acolo.

"Am incercat sa-i contactam si sa vedem ce au nevoie", a declarat Virva Juurikkala, un asistent social din orasul Jarvenpaa.

Desi cetatenii neinregistrati din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie sa isi poata castiga existenta singuri, Juurikkala a precizat ca acestia pot primi ajutor in situatii deosebite, in special cand sunt implicati copii sau persoane cu dizabilitati.

Aproximativ 100 de cersetori sunt in prezent activi in regiunea metropolitana Helsinki, in timp ce altii pot fi vazuti pe strazile din Tampere. Oficialii vor sa primeasca instructiuni mai clare de la Ministerul Sanatatii si Afacerilor Sociale despre modul in care trebuie sa-i trateze pe cersetori.

×
Subiecte în articol: politie iarna cerşetori