x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Michel: UE este mai afectată decât Statele Unite de impactul conflictului din Ucraina

Charles Michel: UE este mai afectată decât Statele Unite de impactul conflictului din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   17:45
Charles Michel: UE este mai afectată decât Statele Unite de impactul conflictului din Ucraina

Uniunea Europeană este mai afectată decât Statele Unite de efectele generate de invazia militară rusă în Ucraina, a afirmat vineri, la Kiev, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Referindu-se la faptul că Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistenţă în materie de securitate mai redusă decât Statele Unite, Charles Michel a evocat costurile economice şi umanitare uriaşe suportate de ţările europene.

"Noi asumăm un preţ economic mult mai mare decât Statele Unite, care sunt exportator de resurse energetice", a afirmat Charles Michel, aflat la Kiev împreună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru summitul UE-Ucraina.

Preşedintele Consiliului European a explicat că statele membre UE se confruntă cu sarcina primirii a milioane de refugiaţi ucraineni. Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt "aproape la egalitate în privinţa resurselor financiare mobilizate", a subliniat Charles Michel, citat de cotidianul Le Monde.

Până acum, de la începerea invaziei militare ruse, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistenţă militară în valoare totală de 3,6 miliarde de euro (3,9 miliarde dolari), în timp ce Statele Unite au mobilizat resurse în valoare de 27,2 miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: charles michel uniunea europeana