x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cheltuieli de criză în UE

Cheltuieli de criză în UE

de Sînziana Stancu    |    10 Feb 2011   •   13:04

Instituţiile Uniunii Europene au fost  îndemnate să-şi reducă cheltuielile în semn de solidaritate cu cetăţenii

Comisia Europeană îndeamnă instituţiile europene să reducă cheltuielile în semn de solidaritate cu cetăţenii europeni afectaţi de criză, informează EUObserver.

Comisarul UE pentru Buget, Janusz Lewandowski, a trimis o scrisoare la 16 instituţii UE şi la peste 30 de agenţii comunitare cerându-le limitarea creşterii cheltuielilor administrative la maxim unu la sută în 2012.

De asemenea, instituţiile comunitare au fost criticate pentru cheltuieli de inutile, chiar de risipă. "Unele instituţii UE organizează evenimente în Europa şi spre exemplu trimit 50 de reprezentanţi. Dar poate că nu este nevoie să trimită 50. Poate că 30 ar fi suficienţi", a declarat Patrizio Fiorilli, purtătorul de cuvânt al comisarului european, adăugând că "scrisoarea sugerează că, în afara instituţiilor UE, există state membre, peste 500 de milioane de locuitori, iar mulţi dintre ei simt efectele măsurilor de austeritate".

Firolli i-a îndemnat pe toţi să se solidarizeze cu cetăţenii UE când vine vorba de strânsul curelei din cauza crizei economico-financiare: "Trebuie să dăm dovadă de solidaritate. Instituţiile UE trebuie să arate că nu trăiesc într-un balon".

×