x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cheney regizor în conflictul din Osetia?

Cheney regizor în conflictul din Osetia?

15 Aug 2008   •   00:00

15:12 • Conflictul din Osetia de Sud este parte a unui complot organizat de vicepreşedintele SUA, Dick Cheney, pentru a-l opri pe Barack Obama să devină preşedinte, susţine analistul politic rus Serghei Markov, apropiat de primul-ministru Vladimir Putin



Conflictul din Osetia de Sud este parte a unui complot organizat de vicepreşedintele SUA, Dick Cheney, pentru a-l opri pe Barack Obama să devină preşedinte, susţine analistul politic rus Serghei Markov, apropiat de primul-ministru Vladimir Putin, relatează cotidianul The Times în ediţia electronică.

Ipoteza a fost lansată de Serghei Markov prin intermediul postului de radio Vesti FM.
"Administraţia George W. Bush promovează interesele candidatului republican John McCain", afirmă Markov.
"Învins de Barack Obama pe toate fronturile, McCain mai are o carte de jucat - crearea unui virtual Război Rece cu Rusia. Bush nu dorea un război în Osetia de Sud, dar Partidul Republican nu i-a dat de ales. Americanii pun la cale acum un conflict armat între Ucraina şi Rusia", susţine Markov.

Şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Washingtonul de "jocuri periculoase": Occidentul se face vinovat de "aventurism", susţinând agresiunea împotriva trupelor de pace ruse angajate într-o misiune umanitară.

De asemenea, cotidianul Kommersant anunţa joi, într-o notă de ironie, iminenta "debarcare umanitară americană" în Georgia.
"Occidentul a investit mult timp, energie şi bani pentru a învăţa Georgia deprinderile comerciale... şi pentru ca ţara să arate ca o democraţie", a completat analistul Vasili Lihacev, fost ambasador al Rusiei la UE.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe