x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a reuşit o nouă adocare spaţială

China a reuşit o nouă adocare spaţială

de Dan Tomozei    |    15 Noi 2011   •   09:24
China a reuşit o nouă adocare spaţială

China finalizat cu succes, luni seara, cea de a doua misiune de andocare spatiala, cupland nava fara pilot Shenzhou 8 cu laboratorul spatial Tiangong 1, au anuntat oficiali ai Beijing Aerospace Control Center.

Cuplarea a avut loc dupa 12 zile in care cele doua aparate au zburat impreuna pe orbita terestra. In urma cuplarii, aparatele vor ramane impreuna pentru doua zile, inainte ca naveta Shenzhou 8 sa revina pe Pamant, a declarat Wu Ping, purtatoarea de cuvant al programul spatial cu echipaj. "Achizitionarea de tehnologie de andocare spatiala este vitala pentru China, pentru punerea in aplicare a strategiei structurate pe trei faze, de dezvoltare a programului sau spatial cu echipaj uman", a mai spus Wu Ping.

Naveta Shenzhou 8, lansata la 1 noiembrie, a realizat prima andocare cu Tiangong 1 la data de 3 noiembrie, la inaltimea de 343 km deasupra Pamantului, marcand un pas important in istoria explorarii spatiale chineze. Laboratorul Tiangong-1 a fost lansat pe orbita la data de 29 septembrie a.c.

China va derula alte doua misiuni de andocare cu Tiangong 1 anul viitor, intentionand sa dezvolte un laborator spatial propriu care sa fie exploatat incepand cu anul 2016 si o statie spatiala cu echipaj in anul 2020.

×