x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China, o ameninţare pentru SUA

China, o ameninţare pentru SUA

31 Ian 2018   •   15:38
China, o ameninţare pentru SUA

Eforturile Chinei de a exercita o influenţă ascunsă asupra Occidentului sunt la fel de îngrijorătoare precum acţiunile subversive ale Rusiei, a declarat directorul CIA, Mike Pompeo, într-un interviu pentru BBC.

„Gândiţi-vă la amploarea celor două economii, a Rusiei şi a Chinei. Chinezii au un impact mult mai mare (…) în comparaţie cu ruşii", a declarat Pompeo. Directorul CIA a precizat apoi că mai multe state ar putea colabora pentru a combate eforturile chineze de a-şi exercita influenţa asupra Occidentului. „Putem observa eforturi foarte concentrate pentru a fura informaţii din SUA, pentru a infiltra spioni în Statele Unite - oameni care vor lucra în numele guvernului chinez împotriva SUA. Vedem asta în şcolile noastre, în spitale şi în sistemele medicale. Observăm acest lucru și la nivelul corporaţiilor. Este o activitate care se desfăşoară şi în alte părţi ale lumii, inclusiv în Europa şi în Marea Britanie”, a adăugat directorul CIA. Pe de altă parte, în același interviu pentru BBC, Mike Pompeo a mai precizat că, în momentul de față, nu există scăderi semnificative în tentativele Moscovei de a submina ordinea internă din Statele Unite şi din țările europene.

 

Şeful Agenției Centrale de Informații a SUA, Mike Pompeo, avertizează: China este „o ameninţare la fel de mare pentru Statele Unite” precum Rusia.

 

Mike Pompeo se teme de chinezi și de ruși în mod egal.

×