x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China va sprijini Republica Moldova să joace un rol mai activ în afacerile internaţionale şi regionale

China va sprijini Republica Moldova să joace un rol mai activ în afacerile internaţionale şi regionale

de Dan Tomozei    |    12 Oct 2011   •   17:08
Corespondenta din Beijing
Ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, a declarat, miercuri, ca R. P. Chineza va extinde cooperarea pragmatica cu Moldova pe diferite planuri. In cadrul unei discutii avute cu Iurie Leanca, viceprim-ministru al R. Moldova si ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Yang a reiterat realizarile de pana acum in relatiile bilaterale. Yang a spus ca pentru China, Republica Moldova este un partener important atat in Europa Centrala si de Est cat si in regiunea Comunitatii Statelor Independente (CSI).
Oficialul chinez a multumit Republicii Moldova pentru sprijinul sau in probleme referitoare la interesele de baza ale Chinei, afirmand ca China va sprijini Republica Moldova sa joace un rol mai activ in afacerile internationale si regionale. Yang a subliniat nesitatea ca ambele tari sa aprofundeze increderea politica reciproca si sa promoveze relatiile bilaterale.

Ministrul de Externe Iurie Leanca a declarat ca apreciaza ajutorul si sprijinul in constructia economica a Republicii Moldova oferit pe termen lung de China, adaugand ca R. Moldova acorda o mare importanta relatiilor sale cu China.

Leanca a reiterat faptul ca R. Moldova va promova politica existentei unei singure Chine, sperand ca ambele parti sa consolideze comunicarea si coordonarea in ceea ce priveste afacerile internationale si regionale.

Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca efectueaza o vizita de lucru in Republica Populara Chineza, la invitatia omologului Yang Jiechi. Ministrul moldovean va mai avea intrevederi cu Vicepremierul chinez, Li Keqiang, si cu alti oficiali, precum si cu oameni de afaceri, cu care va aborda diverse aspecte ale relatiilor economice si comerciale, printre care extinderea pietei de desfacere a produselor din R. Moldova in China si atragerea investitiilor chineze.

×