x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciamba: Acordul Brexit - respins pentru a treia oară; UE - pregătită pentru scenariul cel mai rău

Ciamba: Acordul Brexit - respins pentru a treia oară; UE - pregătită pentru scenariul cel mai rău

29 Mar 2019   •   20:40
Ciamba: Acordul Brexit - respins pentru a treia oară; UE - pregătită pentru scenariul cel mai rău

Uniunea Europeană este pregătită pentru "scenariul cel mai rău", în contextul în care Acordul Brexit a fost respins pentru a treia oară, vineri, de Parlamentul britanic, afirmă, pe Twitter, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

"Acordul Brexit a fost respins pentru a treia oară de Parlamentul britanic. Deşi regretăm decizia, preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene şi UE au întreprins toate măsurile de contingenţă pentru scenariul cel mai rău. Consiliul Afaceri Generale este gata să sprijine solicitările de la Londra", arată oficialul român.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru 10 aprilie un summit extraordinar al liderilor europeni, după votul de vineri al parlamentului britanic, care a respins pentru a treia oară acordul de retragere a Regatului Unit din UE, relatează Reuters şi AFP.

''În urma respingerii acordului de retragere de către Camera Comunelor, am decis să convoc un Consiliu European extraordinar pe 10 aprilie. Brexit'', a scris Tusk pe Twitter.

Conform deciziei luate de liderii europeni la ultimul summit, în condiţiile unui nou vot negativ al Parlamentului britanic faţă de acord, noua dată efectivă a Brexitului este 12 aprilie, aceasta fiind şi data până la care, conform aceleiaşi decizii, Londra trebuie să comunice Bruxelles-ului calea pe care doreşte să o urmeze în dosarul Brexitului. Printre posibilele evoluţii ar fi un Brexit fără acord pe 12 aprilie sau o amânare îndelungată a Brexitului, condiţionată de acceptul liderilor europeni şi de participarea Regatului Unit la alegerile europene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciamba brexit acord ue