x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Circa 30% dintre medicii de familie din Marea Britanie vor să se retragă

Circa 30% dintre medicii de familie din Marea Britanie vor să se retragă

13 Apr 2022   •   17:15
Circa 30% dintre medicii de familie din Marea Britanie vor să se retragă

Circa 30% dintre medicii de familie din Marera Brianie vor să renunțe la locul de muncă în următorii 5 ani, arată un studiu GP Worklife, citat de DPA. Totodată, 60% dintre medicii de familie de peste 50 de ani vor să se retragă.

Din păcate, și 16% dintre medicii de familie sub 50 de ani vor să renunțe la profesie. Motivul principal al acestui fenomen se regăsește în volumul mare de muncă. 

"Nu este surprinzător că satisfacţia în muncă a scăzut în rândul medicilor de familie în timpul pandemiei, dar sondajul oferă unele dovezi despre domeniile pe care le aceştia le găsesc mai stresante, ceea ce ar putea ajuta la conceperea unor modalităţi de a-i ajuta. Faptul că 16% dintre medicii de familie sub 50 de ani se gândesc să-şi părăsească locurile de muncă este îngrijorător şi sugerează că sunt necesare mai multe eforturi pentru a ne asigura că medicina generalistă este durabilă pe termen lung", explică prof.univ. Kath Checkland de la Universitatea din Manchester

Nivelul de satisfacție în muncă a scăzut în ultimii 3 ani la 51% în Regatul Unit. 

La sondaj au participat cira 2.300 de medici de familie, iar 80% spun că birocrația este stresantă, programul lung de muncă și pacienții dificili. 

 

×
Subiecte în articol: medici de familie Marea Britanie