x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clasament Forbes - Angela, cea mai puternica

Clasament Forbes - Angela, cea mai puternica

de Irina Cristea    |    02 Sep 2006   •   00:00
Clasament Forbes - Angela, cea mai puternica

Angela Merkel a ingenuncheat -o pe Condoleezza Rice. "Confruntarea" dintre cancelarul german si secretarul american de stat a avut loc insa doar in paginile revistei Forbes, care a plasat-o pe Merkel in fruntea clasamentului celor mai influente 100 de femei din lume. Crestin-democrata germana si-a adjudecat, astfel, una dintre cele mai rasunatoare intrari in clasamentul doamnelor si domnisoarelor care conduc lumea, pentru ca anul trecut ea nici nu figura in topul Forbes.

Angela Merkel a pus capat, astfel, dominatiei de doi ani a Condoleezzei Rice. O alta femeie cu mare vizibilitate mediatica si putere economica (principalele criterii ce duc la configurarea clasamentului) este Yi Wu. Supranumita "doamna de fier", vicepremierul chinez s-a impus in politica prin inteligenta, mandrie si eleganta, dar a pierdut o pozitie fata de anul trecut, ajungand pe locul al treilea. De altfel, ea este ultima femeie din zona politica ce figureaza in "top 10". Pe urmatoarele locuri se situeaza ocupante ale unor functii de conducere din companii celebre, cum ar fi Xerox, Microsoft sau Pepsi.

LAURA VS HILLARY. Prima doamna de la Casa Alba, Laura Bush, ocupa un loc 43, care ar putea-o onora daca nu s-ar afla mult in urma lui Hillary Clinton. Senatorul de New York a reusit o urcare spectaculoasa de pe locul 26 din 2005 pana la locul 18. Laura Bush e la mare bataie cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (locul 46), presedintele statului Philipine, Gloria Arroyo (45), si laureata Premiului Nobel, birmaneza Aung San Suu Kyi (47).

Interesant este ca 14 dintre primele 20 de femei puternice ale lumii sunt americane sau se afla in fruntea unor firme americane. "Tabloul" primelor 20 este completat de o germana, o neozeelandeza, o chinezoaica, o frantuzoaica, o chiliana si o indianca. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe