x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşe californiene, împânzite de clovni siniştri. Bântuie noaptea pe stradă şi fugăresc adolescenţi

Oraşe californiene, împânzite de clovni siniştri. Bântuie noaptea pe stradă şi fugăresc adolescenţi

14 Oct 2014   •   13:49
Oraşe californiene, împânzite de clovni siniştri. Bântuie noaptea pe stradă şi fugăresc adolescenţi

Oraşele californiene San Joaquin Valley şi Bakersfield au devenit, pe timp de noapte, scena unor apariţii bizare - clovini siniştri, uneori înarmaţi, potrivit unor mărturii, care se plimbă pe străzi şi uneori fugăresc adolescenţi.

Poliţia acestor oraşe a început să ia cazurile în serios şi au promis că dacă fenomenul continuă, vor face arestări.

Totul a pornit de la un singur clovn, încă neidentificat, care se recomandă pe reţelele de socializare cu numele de "Wasco Clown". Bărbatul, despre care se ştie că locuieşte în San Joaquin Valley, a început cu ceva vreme în urmă să îşi facă o serie de fotografii costumat în clovn, în diferite locuri de referinţă ale oraşului.

Fotografiile, urcate pe reţelele de socializare, au lansat însă o modă, atât în San Joaquin Valley, cât şi în oraşul apropiat Bakersfield.

În curând, zeci de clovni au început să bântuie oraşele noaptea, postând fotografii cu ei pe reţelele de socializare.

Clovnii respectivi nu sunt unii veseli, din contră, sunt machiaţi şi costumaţi destul de sinistru. Unii dintre ei au dus lucrurile mai departe, existând zeci de plângeri la poliţie cum că clovni siniştri patrulează oraşele înarmaţi, pe timp de noapte.

În alte cazuri, mai mulţi adolescenţi s-au plâns la poliţie că astfel de clovni i-au fugărit pe străzi.

Numai în Bakersfield, poliţia a primit 16 astfel de plângeri, săptămâna trecută.

Unul dintre bărbaţii costumaţi în clovni a fost arestat în apropiere de liceul Golden Valley, după ce fugărise câţiva elevi.



Sergentul Joseph Grubbs, din Bakersfield, spune că poliţia ia lucrurile în serios.

"Vom începe să facem arestări. Vrem să oprim fenomenul acesta", a declarat sergentul.

Ultima ispravă a unui astfel de clovn s-a petrecut sâmbăta trecută, când poliţia din Bakersfield a fost alertată că un clovn înarmat se plimbă pe străzi.

Poliţia a pornit în căutarea clovnului, însă nu a reuşit să-l găsească.



Într-un interviu pentru postul de radio KGET, un bărbat care a susţinut că este clovnul Wasco, de la care a pornit moda, a declarat că nu a dorit ca fenomenul pe care l-a lansat să ia o asemenea amploare.

"A fost doar un proiect foto pe care l-am lansat alături de soţia mea. Nu ne aşteptam să lansăm un trend, nici să facem rău cuiva", a declarat presupusul clovn. 

×
Subiecte în articol: clovn california