x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coaliția antiamericană se pune în mișcare: Nave de război din China și Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska

Coaliția antiamericană se pune în mișcare: Nave de război din China și Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska

27 Sep 2022   •   11:30
Coaliția antiamericană se pune în mișcare: Nave de război din China și Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska
Sursa foto: Agerpres

Un convoi format din mai multe nave de război din China și Rusia a fost reperat în apropierea unei insule din Alaska de către paza de coastă americană.

În convoi se află un crucișător cu rachete ghidate și un distrugător, potrivit Sky News. Alte două nave militare chineze și trei nave rusești au fost observate în Marea Bering, într-o singură formație, la 86 mile de insula Kiska, de către nava Kimball a Gărzii de Coastă americane.

Nava cu baza în Honolulu a monitorizat vapoarele înainte ca acestea să rupă formația și să se disperseze. Un Hercules C-130 a oferit sprijin aerian de la stația Gărzii de Coastă din Kodiak.

„În timp ce formația a operat în conformitate cu regulile și normele internaționale, vom răspunde prezenței cu prezența pentru a ne asigura că nu există perturbări ale intereselor SUA în mediul maritim din jurul Alaskăi", a declarat contraamiralul Nathan Moore, comandantul celui de-al 17-lea district al Gărzii de Coastă.

Incidentul a avut loc la o lună după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la interesul Chinei pentru Arctica și la creșterea prezenței militare a Rusiei în această zonă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cooperare rusia china