x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coaliţia condusă de SUA în Siria şi Irak anunţă eliminarea unui responsabil financiar al grupării Stat Islamic

Coaliţia condusă de SUA în Siria şi Irak anunţă eliminarea unui responsabil financiar al grupării Stat Islamic

23 Iun 2017   •   22:50
Coaliţia condusă de SUA în Siria şi Irak anunţă eliminarea unui responsabil financiar al grupării Stat Islamic

Coaliţia condusă de Statele Unite în Siria şi Irak a eliminat, într-un atac aerian, un responsabil financiar al grupării Stat Islamic (SI), implicat în transferurile de fonduri ale jihadiştilor cu străinătatea, a indicat aceasta, vineri, într-un comunicat preluat de AFP. 

Fawaz Muhammad Jubayr al-Rawi se afla pe lista de sancţiuni a Trezoreriei americane. 

El a fost ucis vinerea trecută, pe 16 iunie, într-o lovitură aeriană la Bukamal, aproape de frontiera irakiană, în provincia Deir Ezzor, bogată în petrol şi controlată în mare parte de SI. 

"El a transferat milioane de dolari" în beneficiul grupării jihadiste, utilizând în special firma sa de schimb valutar, Hanifa Currency Exchange, şi o reţea internaţională de contacte financiare, a precizat coaliţia. 

Bărbatul a fost implicat inclusiv în contracte de cumpărare de armament şi muniţie pentru jihadişti şi în plata luptătorilor străini din grupare. 

"Eforturile coaliţiei pentru a dezorganiza reţelele financiare ale grupării Stat Islamic au restrâns capacitatea acesteia de a transfera fonduri şi a exporta terorismul", a mai arătat coaliţia. 

Trei apropiaţi ai lui Jubayr al-Rawi au fost eliminaţi în alte atacuri ale coaliţiei, la Mayadine, dar şi în provincia Deir Ezzor şi la Raqqa, din noiembrie trecut, a adăugat aceasta.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sua irak siria si