x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană recomandă lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

Comisia Europeană recomandă lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

29 Mai 2019   •   14:48
Comisia Europeană recomandă lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

Comisia Europeană a recomandat miercuri lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a anunţat pe Twitter comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn, potrivit dpa.

Politica de extindere a Uniunii Europene serveşte drept instrument pentru a încuraja statele vecine UE să realizeze reforme democratice, oferindu-le perspectiva aderării pentru a le aduce în concordanţă cu standardele europene.

Albania şi Macedonia de Nord au primit deja, în iunie anul trecut, o undă verde de principiu, deşi statele membre ale UE au decis atunci că este nevoie de reforme suplimentare.

''Ambele ţări şi-au respectat promisiunile. Pentru a rămâne credibilă în privinţa procesului (de aderare) bazat pe merite, UE trebuie acum să-şi respecte angajamentul şi să răspundă clar şi pozitiv atunci când ţările le îndeplinesc pe ale lor'', a scris Hahn.

Comisia ''repetă recomandarea de anul trecut de a deschide acum negocierile de aderare cu ambele ţări'', a adăugat el.

Decizia presupune aprobarea oficială a statelor membre UE, subiectul aflându-se pe agenda reuniunii miniştrilor afacerilor europene din 18 iunie. Ţările membre care s-au opus vehement lansării acestor negocieri de aderare sunt Olanda, Franţa şi Danemarca.

AGERPRES

×