x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Companie din Noua Zeelandă, vinovată de moartea a 22 de persoane într-o erupție vulcanică

Companie din Noua Zeelandă, vinovată de moartea a 22 de persoane într-o erupție vulcanică

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   12:45
Companie din Noua Zeelandă, vinovată de moartea a 22 de persoane într-o erupție vulcanică

O companie de turism din Noua Zeelandă a fost găsită vinovată pentru dezastrul produs de o erupție vulcanică, în urma căreia 22 de persoane au murit. Judecătorul a stabilit că firma este vinovată de încălcarea legislației privind sănătatea și siguranța turiștilor.

Un tribunal din Auckland a decis că firma nu și-a îndeplinit obligația de a minimiza riscul pentru vizitatori, potrivit Sky News.

Judecătorul a stabilit că reprezentanții companiei că nu au făcut o evaluare a riscurilor, deși știau că a avut loc o erupție cu trei ani înainte. Procesul a ținut trei luni și a vizat 13 companii. Șase firme au pledat vinovate, iar pentru celelalte acuzațiile au fost retrase.

Părțile vor afla condamnarea în februarie, iar companiile vinovate riscă o amendă maximă de 1,5 milioane de dolari neozeelandezi (720.000 de lire sterline).

Erupția vulcanică a avut loc în 2019. 22 de oameni au murit și alte 25 de persoane au fost grav rănite. White Island este un vulcan activ, care se află la aproximativ 31 de mile în largul orașului Whakatane, pe coasta de est a Insulei de Nord a Noii Zeelande.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: companie vinovată eruptie vulcanica