x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Companiile aeriene globale se pregătesc pentru perioada de volatilitatea indusă de Omicron

Companiile aeriene globale se pregătesc pentru perioada de volatilitatea indusă de Omicron

01 Dec 2021   •   09:00
Companiile aeriene globale se pregătesc pentru perioada de volatilitatea indusă de Omicron

Companiile aeriene se pregătesc pentru o nouă rundă de volatilitate cauzată de varianta Omicron a COVID-19, care le-ar putea forța să își ajusteze programele și destinațiile în scurt timp și să se bazeze mai mult pe piețele interne acolo unde este posibil, conform Reuters.

Mulți călători și-au rezervat deja călătorii pentru perioada Crăciunului, un sezon de vârf pentru companiile aeriene, dar există îngrijorări tot mai mari în industrie cu privire la întreruperea rezervărilor viitoare și la noi întârzieri în redresarea călătoriilor de afaceri.

Fitch Ratings a declarat că a redus previziunile privind traficul global de pasageri pentru 2021 și 2022, apariția unor noi variante precum Omicron subliniind probabilitatea ca volatilitatea să se mențină pentru companiile aeriene.

"Se simte un pic ca și cum ne-am întors la situația de acum un an și asta nu este o perspectivă grozavă pentru industrie și nu numai", a declarat miercuri Deidre Fulton, partener la compania de consultanță MIDAS Aviation, în cadrul unui webinar al industriei.

Impactul Omicron va varia în funcție de țară și regiune, datorită naturii diverse a companiilor aeriene globale, precum și a modelelor lor de afaceri.

Companiile aeriene din Golf au acționat rapid pentru a-și proteja hub-urile prin limitarea călătoriilor de pasageri din Africa de Sud, temându-se că răspândirea noii variante ar putea declanșa restricții dincolo de regiunile imediat afectate. citiți mai departe

Companiile aeriene din țările cu piețe interne mari și puternice, precum Statele Unite, China și Rusia, sunt mai bine protejate de natura mai volatilă a călătoriilor internaționale.

Site-ul de rezervări de călătorii Kayak a declarat că căutările de călătorii internaționale din Statele Unite au scăzut cu doar 5% duminică - un contrast puternic cu o scădere de 26% a căutărilor din Marea Britanie, care a înăsprit cerințele de testare pentru sosiri.

Marile companii aeriene europene sunt mult mai dependente de călătoriile internaționale decât cele americane, ceea ce le expune mai mult la riscul de cădere a variantei Omicron.

Directorul executiv al easyJet, Johan Lundgren, a declarat marți că a existat un impact asupra plecărilor pe termen scurt, deși nu la același nivel cu cel înregistrat anterior, când au fost introduse restricțiile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron