x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confruntări violente în Egipt: cel puţin doi morţi şi sute de răniţi

Confruntări violente în Egipt: cel puţin doi morţi şi sute de răniţi

20 Noi 2011   •   05:25
Confruntări violente în Egipt: cel puţin doi morţi şi sute de răniţi

Cel putin o persoana a murit sambata la Cairo, dupa confruntari violente care au avut loc in Piata Tahrir intre protestatari si fortele de ordine. Ciocnirile au dus la ranirea altor 676 de oameni, potrivit Ministerului egiptean al Sanatatii si unor surse medicale de la fata locului. De asemenean, conform BBC, si la Alexandria a fost inregistrat decesul unei persoane in timpul luptelor cu fortelor de ordine.

La Cairo, barbatul ucis a fost impuscat in piept, in celebra piata Tahrir, locatia revoltei care a dus la inceputul anului la rasturnarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak.

Ministerul de Interne a anuntat ca 40 de politisti figureaza printre raniti. Medicii aflati la fata locului au declarat ca au acordat ingrijiri mai multor persoane lovite in ochi de gloante de cauciuc, precizand ca unele au fost transportate la spitale.

Internautii au raportat de asemenea pe Twitter ca mai multi militanti si-au pierdut vederea la un ochi si clipuri video postate pe YouTube aratau oameni insangerati raniti la ochi.

La inceputul serii, calmul parea sa fi revenit in Piata Tahrir, unde erau adunati mii de egipteni, dar tirurile de gaze lacrimogene au fost reluate, in timp ce manifestantii, in replica, aruncau cu pietre.

×
Subiecte în articol: Egipt cairo piata tahrir confruntari