x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confuzie în privinţa lui Michael Schumacher. Prof. Saillant dezminte informaţiile furnizate de Philippe Streiff

Confuzie în privinţa lui Michael Schumacher. Prof. Saillant dezminte informaţiile furnizate de Philippe Streiff

de Istvan Deak    |    29 Dec 2014   •   19:45
Confuzie în privinţa lui Michael Schumacher. Prof. Saillant dezminte informaţiile furnizate de Philippe Streiff
Sursa foto: Confuzie în privinţa lui Michael Schumacher. Prof. Saillant dezminte informaţiile furnizate de Philippe Streiff

Profesorul Gérard Saillant, preşedintele Comisiei medicale a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), a dezminţit, duminică, pentru agenţia franceză de ştiri AFP, că ar fi oferit recent informaţii fostului pilot Philippe Streiff despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher.

“Schumacher a început să îşi recunoască apropiaţii”, a titrat duminică Le Parisien, la un an de la accidentul de schi suferit de septuplul campion mondial de Formula 1, pe 29 decembrie 2013, în staţiunea franceză Méribel.

În jurnalul francez, Streiff afirmă că are informaţii despre Schumacher “în mare parte graţie profesorului Saillant”. Fostul pilot de Formula 1, accidentat grav în 1989, explică faptul că Schumacher, în vârstă de 45 de ani, “este conştient, dar încă nu şi-a redobândit vorbirea şi comunică prin intermediul ochilor. El a început, totuşi, să îşi recunoască apropiaţii, soţia, copiii, dar are încă mari probleme de memorie”.

“De peste un an nu am avut nici cel mai mic contact, verbal, scris sau fizic, cu Philippe Streiff”, a afirmat Saillant, printr-un purtător de cuvânt, pentru AFP.

Profesorul Saillant, unul dintre membrii fondatori ai Institutului creierului şi măduvei spinării (ICM), cu sediul la Paris, alături de Michael Schumacher, realizatorul Luc Besson şi preşedintele FIA, Jean Todt, a petrecut mai multe zile la căpătâiul lui Schumi (aşa cum îl numesc prietenii şi rudele) la spitalul din Grenoble, după accidentul fostului pilot german.

“De un an, familia şi prietenii adevăraţi ai lui Michael nu au comunicat decât prin mesajele transmise de Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher”, a precizat Saillant, adăugând că a refuzat sistematic orice interviuri sau participări la emisiuni de televiziune.

Streiff, pilot de F1 în perioada 1984-1989, a disputat 53 de curse de Formula 1, urcând o singură dată pe podium. El este tetraplegic şi e foarte angajat în apărarea persoanelor cu dizabilităţi, după accidentul suferit în testele private de pe circuitul Jacarapegua, pe 15 martie 1989, la Rio de Janeiro.

Kehm, în colimator

Recent, doamna Kehm a fost pusă la colţ de fostul medic-şef al Formulei 1, Gary Hartstein, care afirmă că modul în care aceasta comunică datele despre starea lui Schumacher nu este deloc unul fericit. În plus, Hartstein l-a acuzat direct pe profesorul Saillant că s-ar fi deplasat la Liege, unde Harstein lucrează, pentru a încerca să-l îndepărteze de la Universitatea din Liege, la rugămintea FIA.
Gary Hartstein a criticat modul de a comunica al familiei lui Michael Schumacher cu mai multe ocazii, pe blogul său. Fostul medic al Formulei 1 a fost întotdeauna mai pesimist decât Sabine Kehm, managerul de comunicare al familiei Schumacher, care este cea care livrează presei şi publicului informaţii despre starea sănătăţii lui Schumi. Iar vorbele lui Hartstein nu le-au plăcut celor de la FIA.

×