x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: Pregătiți adăposturile antiaeriene

Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: Pregătiți adăposturile antiaeriene

06 Sep 2022   •   08:20
Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: Pregătiți adăposturile antiaeriene
Sursa foto: Hepta

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski i-a sfătuit pe locuitorii din Crimeea să pregătească provizii și adăposturile aeriene deoarece armata ucraineană face planuri pentru o contraofensivă în teritoriul ocupat de ruși, potrivit Reuters.

Oficialul din Ucraina le-a cerut luni locuitorilor din Crimeea anexată de Rusia să pregătească adăposturi antiaeriene și să-și facă provizii, în condițiile în care Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a alunga trupele rusești din peninsulă.

„Cerem rezidenților din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor (ucraineni) în timpul măsurilor de dezocupare. În special, să pregătească un adăpost antiatomic, să se aprovizioneze cu cantități suficiente de apă și să încarce băncile de energie. Totul va fi Ucraina", a anunțat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak pe Twitter.

De săptămâni întregi, Ucraina le spune locuitorilor din sudul ocupat să fie pregătiți și să plece înainte de a lansa o contraofensivă. Cu toate acestea, avertismentul de luni a fost special pentru că s-a adresat locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Experții cred că peninsula de la Marea Neagră se află în afara razei de acțiune a armelor ucrainene, deși mai multe explozii recente la obiectivele militare rusești din Crimeea au pus sub semnul întrebării acest lucru. Kievul a refuzat să-și revendice responsabilitatea pentru aceste incidente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adăposturi