x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul UE solicită luarea unor măsuri pentru creşterea competitivităţii în turism

Consiliul UE solicită luarea unor măsuri pentru creşterea competitivităţii în turism

27 Mai 2019   •   18:50
Consiliul UE solicită luarea unor măsuri pentru creşterea competitivităţii în turism

Consiliul UE a adoptat, luni, un set de concluzii privind competitivitatea sectorului turismului ca motor al creşterii economice durabile, al creării de locuri de muncă şi al coeziunii sociale în UE în următorul deceniu, informează un comunicat de presă.

Potrivit Consiliului, aceste concluzii pun la dispoziţia statelor membre şi a Comisiei orientări în ceea ce priveşte abordarea provocărilor cu care se confruntă în prezent industria turismului din UE, cum ar fi digitalizarea, sustenabilitatea şi competenţele specifice sectorului, şi indica spre modalităţi de a profita de noile oportunităţi.

Statele membre sunt invitate să ia în considerare provocările menţionate mai sus atunci când elaborează strategii naţionale, regionale şi locale în domeniul turismului şi să promoveze politici şi practici în domeniul turismului responsabil. Comisia este încurajată să urmărească cea mai relevanta politica privind turismul cu o viziune pentru 2030, pentru a menţine poziţia UE de lider mondial în acest sector.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: consiliul ue turism competivitate