x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consulat nou

Consulat nou

de Ana Ilie    |    12 Oct 2005   •   00:00
Consulat nou

Seful diplomatiei romanesti a deschis ieri Consulatul general al Romaniei la Rostov pe Don, in Rusia. Este un prim pas in eforturile Romaniei de a recupera o piata de 150 de milioane de consumatori.

Ministrul roman de Externe, Mihai Ungureanu, a participat ieri la deschiderea oficiala a Consulatului general al Romaniei la Rostov pe Don, actiune motivata in special de atractivitatea economica a acestei regiuni rusesti. Ungureanu a venit insotit de un grup de oameni de afaceri, care participa la un forum romano-rus, in timpul caruia vor analiza oportunitatile economice si de investitii existente in Caucazul de Nord (din care fac parte regiunile Rostov, Astrahan, Volvograd, tinuturile Krasnodar si Stavropol) si in regiunea Saratov.

PIATA DE DESFACERE. Diplomatul roman a tinut sa sublinieze ca Ministerul roman de Externe s-a angajat sa caute piete compatibile cu oferta romaneasca si, mai ales, sprijina realizarea "investitiilor medii si a comertului de nivel mediu" prin legaturi directe care nu trec neaparat prin capitala Federatiei Ruse. In acest sens, in regiunea Rostov a fost deschis primul dintr-o serie de patru consulate, inclusiv unul in Siberia, pe care Romania le va deschide in Federatia Rusa. Ungureanu este de parere ca tara noastra are de recuperat o piata economica de 150 de milioane de consumatori si ca perspectivele unor profituri economice de ambele parti vor reprezenta un model de actiune si o incurajare.

×
Subiecte în articol: externe