x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consumul de cafea a scăzut. Cele mai mari stocuri din ultimii șase ani

Consumul de cafea a scăzut. Cele mai mari stocuri din ultimii șase ani

13 Iun 2020   •   21:30
Consumul de cafea a scăzut. Cele mai mari stocuri din ultimii șase ani
Sursa foto: observator.tv

Stocurile mondiale de cafea la sfârșitul sezonului 2020-2021 vor crește până la 42 milioane de saci, fiecare cu o greutate de 60 de kilograme, la sfârșitul sezonului 2020-2021, transmite Reuters.

Este cea mai ridicată valoare din ultimii şase ani, iar producţia va depăși consumul, estimează Departamentul Agriculturii al Statelor Unite (USDA).

În raportul său semestrial cu privire la piaţa cafelei, USDA prognozează că producţia mondială, în sezonul octombrie 2020-septembrie 2021, va atinge un nivel record de 176,1 milioane de saci, cu 9,1 milioane de saci mai mult decât în perioada anterioară.

Motivul se regăsește în producţia istorică de 67,9 milioane de saci în Brazilia, principalul exportator mondial de cafea.

Și Columbia, India, America Centrală şi Mexicul ar urma să înregistreze o producţie mai mare de cafea, în timp ce Vietnamul şi Indonezia vor suferi o diminuare a producţiei.

În privința comerţului mondial cu cafea, Uniunea Europeană (UE) ar putea importa 49,5 milioane saci de cafea, cu două milioane de saci mai mult decât în sezonul actual, iar SUA va achiziţiona 27 milioane saci de cafea, tot cu două milioane mai mult.

Potrivit noilor estimări, exporturile mondiale de cafea au fost revizuite în jos cu 3,4 milioane de saci, până la 112 milioane de saci.

SUA ar urma să îşi reducă importurile cu 1,2 milioane de saci, până la 25 milioane de saci, ca urmare a diminuării consumului şi acumulării stocurilor. Din acelaşi motiv, UE ar urma să îşi reducă importurile cu 500.000 de saci, până la 47,5 milioane de saci în sezonul 2019-2020. 

×
Subiecte în articol: cafea