x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Convorbiri ruso-chineze despre conflictul din Ucraina: Toate părțile ar trebui să facă presiuni pentru o soluționare adecvată a crizei

Convorbiri ruso-chineze despre conflictul din Ucraina: Toate părțile ar trebui să facă presiuni pentru o soluționare adecvată a crizei

15 Iun 2022   •   17:35
Convorbiri ruso-chineze despre conflictul din Ucraina: Toate părțile ar trebui să facă presiuni pentru o soluționare adecvată a crizei

Președintele Chinei a discutat la telefon cu omologul său de la Kremin, iar concluzia discuției a fost că toate părțile trebuie să se implice pentru a rezolva criza din Ucraina, transmite Sky News.

Șeful statului chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin au vorbit la telefon, miercuri, despre conflictul din Ucraina. Concluzia discuției dintre liderii celor două țări este că toate părțile ar trebui să lucreze pentru a rezolva criza din Ucraina, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV.

China a refuzat să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina sau să le califice drept invazie, dar a îndemnat în mod repetat la o soluție negociată.

În convorbirea lor, Xi Jinping a reiterat disponibilitatea Chinei de a ajuta la rezolvarea situației.

„Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire la problema Ucrainei. Xi Jinping a subliniat că China a pornit întotdeauna de la latitudinea istorică, a făcut judecăți în mod independent, a promovat în mod activ pacea mondială și a promovat stabilitatea ordinii economice globale. Toate părțile ar trebui să facă presiuni pentru o soluționare adecvată a crizei ucrainene într-o manieră responsabilă. China este dispusă să continue să joace rolul care i se cuvine în această privință", transmite CCTV.

Totodată, China şi Rusia s-au apropiat în ultimii ani iar în luna februarie 2022, președinții celor două țări au convenit asurpa unui parteneriat strategic major, în cadrul cărui nu există "nicio zonă de cooperare interzisă", menit să contracareze hegemonia SUA.

De asemenea, cele două state au inauvurat, pe 10 iunie, un pod de trecere a frontierei în Extremul Orient care va ajuta la comerțul bilateral. 
 

×
Subiecte în articol: China Rusia