x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil de 6 ani, ucis de un bătrân de 71 de ani într-un atac antimusulman în SUA

Copil de 6 ani, ucis de un bătrân de 71 de ani într-un atac antimusulman în SUA

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   09:45
Copil de 6 ani, ucis de un bătrân de 71 de ani într-un atac antimusulman în SUA
Sursa foto: Twitter

Un băiat de 6 ani a fost ucis în Plainfield, Illinois, din cauza conflictului actual dintre Hamas și Israel. Copilul a fost înjunghiat de 26 de ori. Mama lui, înjunghiată și ea, este în spital.

Un bărbat a fost acuzat de crimă și infracțiuni motivate de ură după ce ar fi înjunghiat două persoane pentru că erau musulmane. Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani, este acuzat că a ucis un băiat de 6 ani și a rănit o femeie de 32 de ani, în Plainfield, Illinois, potrivit BBC.

Aceștia au fost vizați din cauza conflictului actual dintre Hamas și Israel, a declarat Biroul șerifului din comitatul Will.

Președintele Biden s-a declarat "dezgustat" de atacul asupra mamei și fiului ei, care erau palestinieni-americani.

"Acest act oribil de ură nu își are locul în America și este împotriva valorilor noastre fundamentale: libertatea de a nu ne teme pentru modul în care ne rugăm, pentru ceea ce credem și pentru cine suntem", a spus Biden într-o declarație.

"În calitate de americani, trebuie să ne unim și să respingem islamofobia și toate formele de intoleranță și ură".

Czuba a fost acuzat de crimă cu premeditare, tentativă de crimă cu premeditare, infracțiuni motivate de ură și agresiune agravată.

Poliția din comitatul Will a fost chemată sâmbătă dimineața de către o femeie care a spus că a fost atacată de către cel care-i închiriase casa din Plainfield, în apropiere de Chicago. Femeia a spus că "a fugit în baie și continua să se lupte cu atacatorul". Când ofițerii au ajuns acolo, au descoperit că femeia și băiatul prezentau "multiple răni prin înjunghiere”.

Ambele victime au fost duse la spital, dar băiatul a murit ulterior. Ulterior s-a stabilit că băiatul a fost înjunghiat de 26 de ori.

Czuba a fost găsit "așezat afară, pe jos, lângă aleea de acces", se arată în comunicat.

El a fost dus la spital pentru tratament înainte de a fi interogat de detectivi.

Ambele victime ale acestui atac brutal au fost ținta suspectului din cauza faptului că sunt musulmani și a conflictului actual din Orientul Mijlociu care implică Hamas și israelienii.

Băiatul s-a născut în SUA, în timp ce mama sa - originară din Beitunia, în Cisiordania - a venit în țară în urmă cu 12 ani.

Copilul își sărbătorise ziua de naștere cu doar câteva săptămâni în urmă.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel la sfârșitul săptămânii trecute, când luptătorii Hamas au trecut granița dinspre Fâșia Gaza pentru a ataca civili și soldați.

În Gaza, peste 2.450 de persoane au fost ucise de bombardamentele israeliene, potrivit autorităților palestiniene, iar aproximativ 1.000 de persoane sunt dispărute sub dărâmături.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: injunghiat antimusulman