x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil de 6 ani și-a împușcat învățătoarea. Mama băiatului a pledat vinovată pentru neglijență

Un copil de 6 ani și-a împușcat învățătoarea. Mama băiatului a pledat vinovată pentru neglijență

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   23:55
Un copil de 6 ani și-a împușcat învățătoarea. Mama băiatului a pledat vinovată pentru neglijență

Mama unui băiat de 6 ani din Virginia care a împușcat-o și a rănit-o pe învățătoarea sa din școală primară, în ianuarie, a pledat marți vinovată pentru neglijență gravă, potrivit mai multor instituții media, citate de Reuters.

Deja Taylor, al cărei fiu a împușcat-o pe învățătoarea Abby Zwerner la școala primară Richneck din Newport News, a pledat vinovată în fața acuzațiilor legate de uz de arme.

Taylor va fi condamnată la 27 octombrie, potrivit site-ului tribunalului din Virginia.

Ea riscă până la șase luni de închisoare după ce procurorii statului au renunțat la o acuzație separată de infracțiune minoră de punere în pericol a unui copil prin lăsarea din imprudență a unei arme de foc încărcate, au relatat Washington Post și NBC News.

Taylor riscă până la doi ani de închisoare pentru acuzațiile federale și va fi condamnată în acest caz pe 18 octombrie.

Un avocat al Newport News Commonwealth a declarat marți, în cadrul unei audieri în instanță, că băiatul a luat arma din poșeta mamei sale, aflată deasupra unei comode, a relatat Post. Avocatul lui Taylor, James Ellenson, a declarat anterior că arma era asigurată cu un sistem de blocare a trăgaciului într-un dulap din dormitor, a adăugat publicația.

Ellenson nu a putut fi contactat pentru a comenta audierea de marți. În afara tribunalului, Ellenson a întrebat de ce tatăl băiatului nu a fost acuzat și a citat „probleme de abuz domestic”, dar nu a dat alte detalii, a relatat WTKR, afiliat local al CBS.

Reprezentanții biroului procurorului Newport News Commonwealth's Attorney nu au putut fi contactați.

Poliția a declarat că băiatul a luat pistolul de acasă în rucsacul său și a tras un singur foc de armă în mâna și în pieptul lui Zwerner. Un membru al personalului școlii s-a grăbit să imobilizeze băiatul în timp ce Zwerner i-a condus pe ceilalți elevi în siguranță, au spus ei.

Procurorii din Virginia nu l-au acuzat pe băiat.

Profesorul a intentat un proces de 40 de milioane de dolari împotriva administratorilor școlii, spunând că aceștia au fost avertizați de trei ori că băiatul era înarmat. În aprilie, The Post a declarat că autoritățile statului investighează un fost director adjunct al școlii, citând două persoane familiare cu ancheta.

(sursa: Mediafax)

×