x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a împușcat un sud-coreean, apoi i-a incinerat cadavrul, „pe fondul măsurilor de luptă împotriva noului coronavirus”

Coreea de Nord a împușcat un sud-coreean, apoi i-a incinerat cadavrul, „pe fondul măsurilor de luptă împotriva noului coronavirus”

25 Sep 2020   •   11:52
Coreea de Nord a împușcat un sud-coreean, apoi i-a incinerat cadavrul, „pe fondul măsurilor de luptă împotriva noului coronavirus”
Sursa foto: Hepta

Soldații nord-coreeni au împușcat de 10 ori un sub-coreean care lucra pe o navă de pescuit și care a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga.

Ulterior, trupul bărbatului a fost stropt cu benzină și incinerat.

Bărbatul se afla la bordul unei nave care naviga în aproprierea insulei Yeonpyeong de la granița de vest, a precizat Ministerul Apărării din Coreea de Sub în cadrul unui comunicat, notează France Presse. Nu este clar încă de ce bărbatul a ajuns în apă.

Coreea de Nord și-a exprimat regretul vineri pentru eveniment, declarând că bărbatul a fost împușcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva noului coronavirus, a anunțat consilierul pentru securitate național al Sudului, potrivit Reuters.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldaţi nord-coreeni au ucis un sud-coreean.

Scrisoarea îl citează pe Kim Jong Un care afirmă că îi „pare rău” că incidental a dezamăgit publicul sud-coreean și nu ar fi trebuit să se întâmple.

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud coronavirus