x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a reluat lucrările la al doilea reactor nuclear

Coreea de Nord a reluat lucrările la al doilea reactor nuclear

15 Mai 2022   •   19:30
Coreea de Nord a reluat lucrările la al doilea reactor nuclear

După o perioadă prelungită de inactivitate, Coreea de Nord a reluat lucrările de construcţie la un al doilea reactor la controversata instalaţie nucleară Yongbyon, indică un raport privind controlul armelor, afirmă analiştii, citați de dpa.

Deşi nu a fost posibil să spunem când va deveni reactorul operaţional, noul reactor este de 10 ori mai mare decât cel actual de la Yongbyon şi, prin urmare, ar putea produce de 10 ori mai mult plutoniu pentru utilizare în arme nucleare, a scris, pe Twitter, unul dintre autorii raportului, Jeffrey Lewis.

''Acest lucru ar îndeplini angajamentul lui Kim de a creşte numărul de arme nucleare'', a postat Lewis, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Raportul despre evoluţiile de la Yongbyon a fost publicat de Lewis, Joshua Pollack şi David Schmerler de la Centrul James Martin pentru Studii de Neproliferare (CNS) pe 10 mai.

Coreea de Nord este supusă sancţiunilor internaţionale din cauza programului său de arme nucleare, care provoacă îngrijorare la nivel internaţional de ani de zile, în special pentru Coreea de Sud şi Japonia

×
Subiecte în articol: coreea de nord