x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord este de acord să trimită atleți la Jocurile Olimpice de Iarnă

Coreea de Nord este de acord să trimită atleți la Jocurile Olimpice de Iarnă

09 Ian 2018   •   09:55
Coreea de Nord este de acord să trimită atleți la Jocurile Olimpice de Iarnă

Coreea de Nord va trimite atleți și majorete la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, pe 9 februarie, după ce cele două țări au avut primele discuții oficiale după mai mult de doi ani, scrie The Guardian.

Coreea de Nord va trimite, de asemenea, artiști și jurnaliști, după cum afirmă Ministrul de Unificare din Coreea de Sud, Chun Hae-sung, după prima sesiune de discuții încheiată marți.

Chun a adăugat că sud-coreeni au propus ca cele două țări să participe la un marș împreună în timpul ceremoniilor de deschidere și de încheiere a jocurilor.

Înțelegerea reprezintă o formă de prudență diplomatică, după luni de tensiuni în creștere legate de programul cu arme nucleare al Phenianului.

Cele două părți au avut azi primele discuții față în față, din decembrie 2015, în timp ce presa nord-coreeană a atacat afirmația lui Donald Trump, potrivit căreia el este cel care a facilitat negocierile dintre cele două țări pentru participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Publicația Rodong Sinmun, din Coreea de Nord, scrie că afirmația lui Donald Trump, potrivit căreia sancțiunile și presiunile impuse asupra regimului i-au adus „succesul diplomatic” în primul său an la Casa Albă, reprezintă un ”sofim ridicol”.

×