x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud a depășit duminică un milion de cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei

Coreea de Sud a depășit duminică un milion de cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei

06 Feb 2022   •   17:00
Coreea de Sud a depășit duminică un milion de cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei

Coreea de Sud a depășit duminică un milion de cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei. Oficialii din sănătate au raportat un record zilnic de 38.691 de noi infecții cauzate de Omicron.

Coreea de Sud a înregistrat primul său caz confirmat de COVID-19 pe 20 ianuarie 2020.

O strategie agresivă de urmărire, localizare și carantinare a ajutat Coreea de Sud să atenueze acel val inițial și să mențină numărul total de cazuri și decese la un nivel scăzut, fără lockdown-uri generalizate, dar răspândirea variantei Omicron duce numărul de cazuri la noi cote maxime, scrie Reuters.

Cu toate acestea, numărul deceselor a rămas scăzut în această țară puternic vaccinată, 15 noi decese fiind raportate până sâmbătă la miezul nopții.

Cazurile zilnice sunt de aproape cinci ori mai mari decât în urmă cu două săptămâni, când varianta Omicron a început să domine, dar infecțiile grave au rămas la niveluri controlabile până acum, au declarat autoritățile.

Vineri, oficialii au anunțat că vor prelungi măsurile de distanțare socială pentru cel puțin încă două săptămâni, inclusiv închiderea restaurantelor, cafenelelor şi a cluburilor de noapte la ora 21.00 și limitarea întâlnirilor private la șase persoane.

În total, Coreea de Sud a raportat 1.009.688 de cazuri de COVID-19, cu 6.873 de decese.

Aproape 86% din populația de 52 de milioane de locuitori ai țării este complet vaccinată, iar peste 54,5% au primit vaccinuri de rapel.

(sursa: Mediafax)

×