x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud are un nou președinte. Promisiunile noului șef al statului

Coreea de Sud are un nou președinte. Promisiunile noului șef al statului

10 Mai 2022   •   09:12
Coreea de Sud are un nou președinte. Promisiunile noului șef al statului
Sursa foto: Yoon Suk-yeol/facebook

La alegerile din 9 martie 2022 a fost ales un nou președinte al Coreii de Sud. Yoon Suk-yeol a depus jurământul în fața parlamentului de la Seul, scrie Reuters.

''Apelul generaţiei noastre este de a construi o ţară care adoptă democraţia liberală şi asigură o economie de piaţă prosperă, o ţară care îşi îndeplineşte responsabilităţile de membru de încredere al comunităţii internaţionale, o ţară care aparţine cu adevărat poporului. Noi, ca cetăţeni globali, trebuie să ne ridicăm împotriva oricărei încercări de a ni se confisca libertatea, de a ne fi abuzate drepturile omului sau de a distruge pacea'', a declarat acesta în fața a circa 41.000 de persoane. 

Yoon Suk-yeol are 61 de ani, a fost procuror general și a candidat din partea Partidului Puterii Populare. El va conduce țara timp de 5 ani și îl înlocuiește pe Moon Jae-in. 
Noul președinte a promis recontrucția țării pe principiile democrației liberale și a economiei de piață. Totodată, a promis că va ajuta economia Coreei de Nord dacă Phenianul va decide să renunțe la armele nucleare. 


 

×
Subiecte în articol: coreea de sud