x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriza: Merkel pregătește impunerea de noi restricții!

Coronacriza: Merkel pregătește impunerea de noi restricții!

10 Apr 2021   •   21:41
Coronacriza: Merkel pregătește impunerea de noi restricții!
Sursa foto: Hepta

Administrația Merkel a elaborat un proiect de lege care ar oferi guvernului federal puterea de a impune restricții Covid-19, ]n fața liderilor regionali, pentru a combate creșterea infecțiilor cu coronavirus, anunță Bloomberg.

Guvernul intenționează să impună restricții pe timpul nopții de la 21:00 la 5:00 în zonele în care rata de incidență a infecțiilor pe șapte zile depășește 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile la rând. Toate magazinele neesențiale ar trebui să fie închise, iar companiile ar trebui să testeze angajații de două ori pe săptămână, conform proiectului de lege de 13 pagini văzut de Bloomberg. Școlile ar fi închise din nou în zonele cu o rată de incidență mai mare de 200.

Merkel merge mai departe cu inițiativa, după ce a devenit evident că cele 16 landuri nu au reușit să cadă de comun acord. În timp ce liderii landurilor ar putea încerca să tempereze unele măsuri înainte de ședința cabinetului de marți, parlamentul ar putea adopta noua lege încă de vinerea viitoare.

Cel mai mare obstacol al propunerii va fi probabil un vot în camera superioară, unde guvernele landurilor sunt reprezentate și coaliția de guvernare condusă de Merkel nu este majoritară.

Merkel și premierii regionali s-au confruntat cu privire la restricții încă de la începutul pandemiei, iar unii nu au reușit să aplice normele convenite cu cancelarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Angela Merkel