x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19: Noua variantă sud-africană a fost confirmată în Israel. Este vorba despre persoane vaccinate

COVID-19: Noua variantă sud-africană a fost confirmată în Israel. Este vorba despre persoane vaccinate

26 Noi 2021   •   11:38
COVID-19: Noua variantă sud-africană a fost confirmată în Israel. Este vorba despre persoane vaccinate

Noua variantă sud-africană a coronavirusului B.1.1.529 a fost confirmată vineri în Israel, transmite Jerusalem Post. Este vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Malawi, iar alte două cazuri sunt investigate. În toate cele trei cazuri este vorba despre persoane vaccinate.


Noua tulpină s-a răspândit extrem de rapid în zona Africii de Sud, mult mai repede decât varianta Delta. Din această cauză există îngrijorări că ar putea duce la forme mai severe de boală.Varianta B.1.1.529  prezintă peste 30 de mutații în proteina spike.


Înainte de apariția variantei B.1.1.529, numărul cazurilor de îmbolnăviri era în scădere în Africa de sud. La nivel global, majoritatea cazurilor de îmbolnăviri cu noua variantă au fost confirmate în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Reprezentanții din domeniul sănătății din Africa de sud au precizat că noua variantă reprezintă acum 90% din noile cazuri de Covid în provincia Gauteng.

×