x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Covid: Număr record de cazuri în Germania, OMS avertizează cu privire la decesele din Europa

Covid: Număr record de cazuri în Germania, OMS avertizează cu privire la decesele din Europa

04 Noi 2021   •   20:00
Covid: Număr record de cazuri în Germania, OMS avertizează cu privire la decesele din Europa

Germania a înregistrat aproape 34.000 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de până acum, în ceea ce ministrul sănătății numește o "pandemie masivă a celor nevaccinați", relatează BBC.

Șaisprezece milioane de germani nu au fost vaccinați. Cu toate acestea, cazurile de terapie intensivă din spitale sunt mai puține decât în primăvară.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că este posibil să se înregistreze încă o jumătate de milion de decese în Europa până în februarie.

Șeful pentru Europa al organizației, Hans Kluge, a acuzat o absorbție insuficientă a vaccinurilor.

El a declarat că relaxarea măsurilor de sănătate publică a fost, de asemenea, la originea creșterii numărului de cazuri de Covid în regiunea europeană a OMS, care acoperă 53 de țări, inclusiv părți din Asia Centrală. Până în prezent, OMS a înregistrat 1,4 milioane de decese în întreaga regiune.

În timp ce numărul de cazuri de Covid din Germania este încă mult sub media zilnică de peste 41.000 de cazuri din Marea Britanie, oficialii din domeniul sănătății publice din această țară sunt îngrijorați de faptul că al patrulea val ar putea duce la un număr mare de decese și la presiuni asupra sistemului de sănătate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de decese, în creștere de la 126 în urmă cu o săptămână.

Lothar Wieler, de la institutul german RKI, a vorbit despre cifre terifiante. "Dacă nu luăm acum contramăsuri, acest al patrulea val va aduce și mai multă suferință", a spus el. Printre numeroșii germani care nu au fost vaccinați se numără peste trei milioane de persoane de peste 60 de ani, considerate a fi deosebit de expuse riscului.

Restaurantele și cafenelele germane cer ca oamenii să aibă dovada vaccinării sau a recuperării înainte de a intra sau, în multe cazuri, un test negativ, dar regulile nu sunt întotdeauna aplicate.

Ministrul sănătății, Jens Spahn, a declarat că i s-a cerut de mai multe ori certificatul de vaccinare într-o singură zi la Roma, în weekend, decât în patru săptămâni în Germania.

Dar, după cum subliniază Hans Kluge, creșterea numărului de cazuri nu se limitează la Germania.

Rusia și Ucraina au înregistrat cele mai dramatice creșteri ale numărului de infecții și decese.

România a înregistrat săptămâna aceasta cel mai mare număr de decese în 24 de ore, 591.

Tot săptămâna aceasta, guvernul olandez a anunțat că va reintroduce purtarea măștilor și distanțarea socială în multe spații publice, deoarece s-a constatat că numărul internărilor în spitale a crescut cu 31% într-o săptămână.

În Ungaria, infecțiile zilnice cu Covid au crescut de peste două ori în ultima săptămână, ajungând la 6.268. Purtarea măștii este obligatorie doar în transportul public și în spitale.

Slovacia a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei, iar infecțiile din Cehia au revenit la nivelurile înregistrate ultima dată în primăvară.

Letonia impune, începând de luni, o stare de urgență de trei luni, pe fondul unui nivel record de infectare cu Covid.

(sursa: Mediafax)

×