x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID încă face ravagii. Spitalele și crematoriile din China lucrează la foc continuu

COVID încă face ravagii. Spitalele și crematoriile din China lucrează la foc continuu

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   13:45
COVID încă face ravagii. Spitalele și crematoriile din China lucrează la foc continuu
Sursa foto: Hepta

Spitalele și casele funerare din China lucrează la foc continuu, pe măsură ce valul de COVID-19 epuizează resursele sanitare ale țării. Mai multe spitale anunță cozi lungi, în timp ce firmele de pompe funebre nu mai fac față solicitărilor.

Amploarea epidemiei și îndoielile legate de datele oficiale determină unele țări să ia în considerare noi reguli de călătorie pentru vizitatorii chinezi.

Într-o schimbare abruptă de politică, China a început luna aceasta să desființeze cel mai strict regim COVID din lume, cu închideri și testări extinse, punând economia pe calea unei redeschideri complete anul viitor.

Ridicarea restricțiilor, care a venit după proteste ample împotriva acestora, înseamnă că virusul se răspândește în mare parte necontrolat și probabil infectează milioane de oameni pe zi, potrivit unor experți internaționali în domeniul sănătății.

Viteza cu care China, ultima mare țară din lume care se îndreaptă spre tratarea virusului ca fiind endemică, a eliminat regulile COVID a lăsat sistemul său de sănătate fragil copleșit.

China a raportat marți trei noi decese legate de COVID, față de unul luni - cifre care nu corespund cu ceea ce raportează firmele de pompe funebre, precum și cu experiența unor țări mult mai puțin populate după redeschidere.

Asistentele și medicii au fost rugați să lucreze în timp ce bolnavii și angajații din sănătate pensionați din comunitățile rurale au fost reangajați pentru a ajuta. Unele orașe s-au confruntat cu penuria de medicamente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: COVID China