x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crește numărul parlamentarilor conservatori care cer demisia lui Boris Johnson

Crește numărul parlamentarilor conservatori care cer demisia lui Boris Johnson

05 Feb 2022   •   21:30
Crește numărul parlamentarilor conservatori care cer  demisia lui Boris Johnson

Nick Gibb este al 14-lea parlamentar conservator care i-a cerut public demisia premierului britanic Boris Johnson. Prim-ministrul se va confrunta cu un vot de încredere dacă 54 de conservatori vor trimite scrisori preşedintelui Comitetului din 1922, Sir Graham Brady.

Un fost ministru pentru Standardele Şcolare care a servit în cabinetele ultimilor trei premieri britanici a devenit al 14-lea parlamentar conservator care i-a cerut public lui Boris Johnson să demisioneze din funcţia de prim-ministru, scrie SkyNews.

Scriind în The Daily Telegraph, Nick Gibb a declarat că „trebuie să schimbăm primul ministru” şi a confirmat că a trimis o scrisoare Comitetului 1922.

Bognor Regis şi Littlehampton au declarat că Partidul Conservator se confruntă cu „adevărurile grele” şi a adăugat că alegătorii săi sunt „furioşi cu privire la standardele duble” în urma dezvăluirilor de la poarta partidului.

Gibb se numără printre cei nouă deputaţi conservatori care au dezvăluit că au trimis scrisori pentru demiterea lui Johnson, în timp ce alţi cinci i-au cerut public să plece.

Boris Johnson se va confrunta cu un vot de încredere dacă 54 de conservatori - 15% din cei 360 de parlamentari ai partidului - vor trimite scrisori preşedintelui Comitetului din 1922, Sir Graham Brady.

Alţi parlamentari conservatori ar trebui să ia în considerare în weekend dacă îi vor scrie lui Sir Graham în încercarea de a forţa un concurs de conducere.

Cu toate acestea, Gibb a adăugat că există „încă sprijin” pentru prim-ministrul din circumscripţia sa pentru „finalizarea Brexit-ului”, lansarea vaccinului COVID şi faptul că „britanicilor le place optimismul lui”.

Dar el a avertizat că britanicii au „îndoieli serioase” dacă pot avea încredere în el. Poziţia premierului este „insuportabilă”, a declarat fostul ministru.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson demisie