x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creștere fulminantă a unei noi criptomonede. A înregistrat un avans de 367% în ultima săptămână

Creștere fulminantă a unei noi criptomonede. A înregistrat un avans de 367% în ultima săptămână

07 Oct 2021   •   20:00
Creștere fulminantă a unei noi criptomonede. A înregistrat un avans de 367% în ultima săptămână

O criptomonedă lansată anul trecut îmnregistrează creşteri spectaculoase datorită unui tweet publicat de CEO-ul Tesla Elon Musk, transmite Bloomberg.

Moneda virtuală Shiba Inu (SHIB) a crescut cu 70% în ultimele 24 de ore şi a devenit al doisprezecelea cel mai valoros activ digital din lume, potrivit datelor agreate de CoinGecko.

Evoluţiile vin la câteva zile după ce Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie a câinelui său, Floki. SHIB, care reprezintă un meme al rasei de câini japonezi de vânătoare Shiba In, este pe plus cu 367% în ultimele şapte zile, performanţele fiind alimentate de postarea miliardarului.

Totodată, rezultatele vin într-o perioadă favorabilă pieţei crypto. Bitcoin a crescut cu 30% de-a lungul ultimei săptămâni şi se tranzacţionează la peste 54.000 de dolari.

De asemenea, Ethereum ajunge în prezent la 3.520 de dolari, plus 1,2%. Lumen (XLM), o criptomonedă dezvoltată de ONG-ul Stellar Development Foundation, s-a apreciat cu aproximativ 11% în ultimele 24 de ore.

Shiba Inu a fost fondată anul trecut de o persoană anonimă care se autointitulează Ryoshi, iar website-ul monedei face referire la „un activ descentralizat de tip meme care a evoluat într-un ecosistem vibrant”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: criptomoneda shiba inu shib