x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimele italienilor: Bilanţ negru in peninsulă

Crimele italienilor: Bilanţ negru in peninsulă

de Carmen Plesa    |    17 Noi 2007   •   00:00


N-au fost puţine cazurile in care imigranţii romăni au căzut victime italienilor, in "Cizmă". Cazurile lor au ţinut insă rar primele pagini ale presei italiene.



N-au fost puţine cazurile in care imigranţii romăni au căzut victime italienilor, in "Cizmă". Cazurile lor au ţinut insă rar primele pagini ale presei italiene.

In urmă cu un an, romănul Mircea Spiridon era găsit sub ruinele unei clădiri care se prăbuşise, in localitatea Torre di Gaffe. Romănul lucra la negru şi, pentru a nu fi sancţionaţi, patronii italieni nu au anunţat că acesta ar putea fi sub zidurile clădirii la care lucra. L-au scos pompierii, după trei zile de agonie sub ruine. A murit in drum spre spital. Era căsătorit şi avea doi copii.

La inceputul lui septembrie, romănca Iuliana Panteleimon (40 de ani) a căzut sub metrou. Circulaţia a fost intreruptă, iar femeie a putut fi scoasă abia după două ore de pe linie. Era incă in viaţă, insă intr-o stare foarte gravă. La puţin timp, studenta italiancă Miriam Garbini (25 de ani) a recunoscut că a impins-o pe romăncă sub metrou, aşa cum arată şi camerele de supraveghere. Anchetatorii susţin că fata are probleme psihice. Ea le-a spus celor care investighează cazul că a auzit "voci", care au indemnat-o sa o impingă pe romăncă.


Ucigaşul cere pensie de văduv

La sfărşitul lunii mai, Dănuţ Milea era ucis de colegii săi italieni de la o pensiune din Padru - Sardinia. Avea 38 de ani şi lucra la grajduri pentru 600 de euro pe lună, plus cazare şi masă. Nemulţumiţi că romănul muncea mult pe bani puţini, colegii italieni l-au legat, intr-o noapte, l-au dus pe un cămp şi l-au impuşcat in cap şi in spate. Dănuţ era căsătorit şi avea doi copii. In iunie 2006, o romăncă de 43 de ani, cercetătoare in domeniul seismologiei, a fost lovită in cap de 40 de ori, in timp ce dormea, de către soţul ei - profesorul universitar Giancarlo Serri. Carmen Moldoveanu a murit după nouă zile de agonie. Anchetatorii au considerat că bărbatul are probleme mentale. El va trebui să petreacă trei ani intr-un spital pentru bolnavi psihic. In urmă cu căteva săptămăni, soţul ucigaş a cerut... pensie de văduv.


×
Subiecte în articol: diaspora