x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul norvegian l-a făcut KO pe Muhammad Ali

Criminalul norvegian l-a făcut KO pe Muhammad Ali

02 Aug 2011   •   09:46

Legendarul pugilist Muhammad Ali (fost Cassius Clay) declara ca are "inima sfasiata" dupa atacurile din 22 iulie, din Norvegia si respinge "teama de multiculturalism" care a motivat acest carnagiu, conform unei scrisori deschide adresata norvegienilor, informeaza AFP.

'Am sufletul distrus, nu doar pentru moartea atator oameni nevinovati, ci si din cauza pretinsului motiv din spatele acestor acte odioase', scrie pugilistul american in scrisoarea publicata de cotidianul Verdens Gang (VG).

'Teama de multiculturalism demonstreaza o lipsa de intelegere in privinta tuturor punctelor comunce care exista intre oameni dincolo de criteriile etnice, rasiale si religioase', adauga fostul triplu campion mondial, in varsta de 69 de ani, bolnav de Parkinson.

Muhammad Ali s-a convertit in 1975 la islamismul sunit, cand si-a schimbat si numele. Islamismul este religia detestata de extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care a recunoscut ca este autorul atentatelor din 22 iulie, cand 77 de persoane au fost ucise, dintre care opt in explozia unei masini-capcana langa sedii guvernamentale din Oslo si 69 in atacul armat care a vizat o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoeya.

×