x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu mâna-ntinsă pe Champs-Élysées

Cu mâna-ntinsă pe Champs-Élysées

de Irina Cristea    |    03 Aug 2010   •   00:00

Presa franceză contină să dezvolte subiectul romilor din România, deplasându-şi interesul de la taberele improvizate la locurile de cerşit ale imigranţilor.

Un reportaj publicat de cotidianul France Soir spune povestea lui Nicolae. Descris ca având alura unui brahman indian, cu barbă gri bine aranjată, degajând un calm şi un ascetism rar întâlnite în această zonă, el doreşte să se converseze cu reporterii France Soir, însă ştie doar limba română.

Încearcă, totuşi, să ofere detalii despre viaţa de zi cu zi. Locuieşte într-un cort, "lucrează" de la ora 19;00 la 1:00 noaptea, are soţie, numeroşi copii. Profită de faptul că în această zonă faimoasă a Parisului poate obţine venituri mari cerându-le bani turiştilor străini.

Jurnaliştii francezi apreciază că în zona celui mai faimos bulevard din Paris, pe străzile adiacente, îşi fac veacul cam 1.500 de cerşetori şi persoane fără adăpost. Unul dintre aceştia descrie Bulevardul Champs-Élysées ca fiind "un decor plăcut" şi, în mod sigur, un loc foarte rentabil. 

×
Subiecte în articol: externe