x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum decurge mobilizarea parțială în Rusia. Scandal, bătăi și mult alcool

Cum decurge mobilizarea parțială în Rusia. Scandal, bătăi și mult alcool

24 Sep 2022   •   11:29
Cum decurge mobilizarea parțială în Rusia. Scandal, bătăi și mult alcool
Sursa foto: Captura video

A început mobilizarea parțială în Rusia. Mai multe filmulețe apărute joi și vineri pe rețelele de socializare prezintă imagini cu bărbați beți care au început să se ia la bătaie.

În timp ce bărbații chemați deja la arme se îmbată și se iau la bătaie, alți ruși încearcă să scape de mobilizarea impusă de Putin.

Mobilizare si alcool

 

O înregistrare video arată un preot binecuvântând recruții în timp ce îi stropește cu apă sfințită în regiunea Krasnodar.

 

 

Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti, după ce în urma unei contraofensive ucrainene trupele ruse au pierdut teritorii cucerite în nord-estul Ucrainei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a argumentat că această mobilizare este necesară pentru ca trupele ruse să poată susţine o linie a frontului ce are o lungime de circa o mie de kilometri şi pentru a controla teritoriile ocupate în estul şi sudul Ucrainei, unde în provinciile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, aflate parţial sub control rusesc, în perioada 23-27 septembrie vor avea loc referendumuri pentru anexarea la Rusia.

Potrivit unei publicaţii de opoziţie, Novaya Gazeta, un articol secretizat din decretul semnat de Putin (articolul 7) lasă deschisă posibilitatea mobilizării de fapt a circa un milion de rezervişti pentru a lupta în Ucraina, lucru negat de Kremlin, al cărui purtător de cuvânt Dmitri Peskov a catalogat această interpretare drept ''o minciună''.

Ministrul Serghei Şoigu declarase miercuri că cei aproximativ 300.000 de rezervişti vor fi selectaţi din rândul celor circa 25 de milioane de rezervişti ai Rusiei pe criteriul experienţei militare. Totuşi, decretul semnat de Putin nu menţionează un număr al rezerviştilor ce vor fi mobilizaţi.

×
Subiecte în articol: Rusia