x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum şi-a făcut de cap „Irina”

Cum şi-a făcut de cap „Irina”

de Anca Aldea    |    29 Aug 2011   •   21:00
Cum şi-a făcut de cap „Irina”

Cel putin 21 de oameni si-au pierdut viata in ultimele zile din cauza violentei cu care uraga­nul Irene a lovit coasta de est a Americii de Nord. 'Irina' se afla ieri in estul Canadei, unde a provocat numeroase pene de electricitate, dar a lovit cu o intensitate mult mai mica fata de cea pe care a avut-o in urma cu doua-trei zile cand a maturat coasta de est a SUA. Guvernatorul sta­tului american New Jersey, cel mai afectat de furtunoasa 'Irina', a declarat ca pagubele materiale ar putea ajunge chiar la zeci de miliarde de dolari. La New York, ordinul de evacuare a 370.000 de locuitori ai metropolei a fost anulat, iar newyorkezii au avut de suferit ieri din cauza transporturilor in comun.

Inchiderea celor trei aeroporturi din oras - ordonata sambata - a anulat circa 10.000 de zboruri, iar cosmarul nu avea sa se termine atunci, deoarece autoritatile au anuntat redeschiderea terminalelor 'cel mai devreme luni seara'. Aproximativ patru mili­oane de consumatori aflati in calea uraganului, care, duminica-dimineata, s-a transformat in furtuna tropicala, au ramas fara curent electric, informeaza CNN. Mii de case au fost inundate, 260 de drumuri au fost acoperite de ape si sase poduri au fost distruse in Vermont. Pe insula Ocracoke, 200 de rezidenti asteptau inca ieri sa fie reconectati la reteaua de electricitate si sa li se elibereze drumul principal.

Dupa ce podurile din jurul orasului Platsville, din muntii Catskill, au cedat in calea apelor, sapte familii din New York, aflate in vacanta, asteptau ieri dupa-amiaza sa fie salvate. 'Stam intr-o singura camera si este o situatie oribila si nu ne putem salva singuri. Copiii sunt speriati, iar mancarea e pe sfarsite', a povestit, pentru un post de radio local, un membru al grupului de 22 de newyorkezi captivi la Platsville. Fostul solist de la Skid Row, Sebastian Bach, a anuntat ieri ca resedinta sa a fost distrusa de uraganul Irene si, odata cu ea, mai multe inregistrari si bunuri personale. Artistul spune ca se gandeste foarte serios sa se mute la Los Angeles, pe coasta de vest, unde inundatiile sunt mai putin semnificative ca seismele...

×
Subiecte în articol: externe