x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curentul MeToo: Taiwanul propune legi mai stricte privind hărțuirea sexuală

Curentul MeToo: Taiwanul propune legi mai stricte privind hărțuirea sexuală

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   22:45
Curentul MeToo: Taiwanul propune legi mai stricte privind hărțuirea sexuală

Taiwanul propune legi mai stricte privind hărțuirea sexuală, după apariția pe insulă a unor mărturii din curentul MeToo, potrivit Reuters.

Cabinetul taiwanez a propus joi adoptarea unor legi mai stricte împotriva hărțuirii sexuale. O recentă creștere a numărului de acuzații a adus mișcarea MeToo pe insulă la aproape șase ani după ce a căpătat o importanță globală.

Reformele propuse pentru cele trei legi ale Taiwanului privind egalitatea de gen introduc sancțiuni mai aspre pentru făptuitori, prelungesc termenul de prescripție pentru depunerea plângerilor și cresc resursele pentru sprijinirea victimelor.

Mișcarea MeToo, declanșată în 2017 de acuzațiile de comportament sexual neadecvat la adresa producătorului hollywoodian Harvey Weinstein, a făcut ca femei din întreaga lume să apeleze la rețelele de socializare pentru a-și dezvălui experiențele de hărțuire sexuală, generând investigații și răsturnând bărbați din poziții importante.

Mișcarea MeToo din Taiwan a început la sfârșitul lunii mai, când o fostă angajată a Partidului Democrat Progresist (DPP), aflat la guvernare, a povestit public experiența sa de hărțuire sexuală, iar un oficial de partid i-a respins plângerea.

Postarea ei pe Facebook a declanșat un val de acuzații de hărțuire și agresiune sexuală care s-a extins dincolo de sfera politică, în alte sectoare, de la mediul academic la industria de divertisment.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metoo taiwan