x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CURSĂ INFERNALĂ / Evadare ca în filme în Franţa

CURSĂ INFERNALĂ / Evadare ca în filme în Franţa

de Mihaela Matachita    |    17 Feb 2009   •   00:00

O evadare spectaculoasă şi o urmărire ca în filme: doi deţinuţi, înscrişi în fişierul de mare banditism, au evadat dintr-o închisoare din Franţa folosind explozivi, apoi s-au lansat într-o cursă infernală cu maşina, urmăriţi din elicopter şi de o echipă a Poliţiei.



Christophe Khider (37 ani) şi Omar Top El Hadj (30 ani) au evadat din închisoarea din Moulins-Yzeure duminică după-amiază, a relatat AFP, citând surse ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Imediat, au fost instalate baraje, a început o urmărire cu elicoptere şi cu un grup de intervenţie al Poliţiei. Cei doi au fost semnalaţi în apropiere de Nevers (centrul ţării), unde au avut un accident de maşină. Cursa a continuat şi, seara, au eliberat, în regiunea pariziană Evry, doi gardieni pe care îi luaseră ostatici. Luni dimineaţă, au fost reperaţi pe autostrada A1 în regiunea Arras, nu departe de frontiera belgiană, unde au eliberat un automobilist şi pe fiul acestuia pe care îi luaseră ostatici la Amiens. Cei doi au fost descrişi drept periculoşi, având cel puţin un pistol.

BANDIŢI PERICULOŞI

"Erau în sala de vizite, unde mai multe familii veniseră să îşi vadă apropiaţii", a spus un reprezentant al sindicatului gardienilor. "Au luat ostatici doi supraveghetori cu armele lor şi au dinamitat uşile de la sală cu ajutorul unui dispozitiv pe care îl aveau la ei", a continuat acesta. Khider a fost condamnat pe viaţă în 1999 pentru un jaf armat soldat cu moartea unui ostatic, apoi la 15 ani închisoare în 2007 pentru tentativă de evadare din închisoarea Fresnes (la sud de Paris). El Hadj a fost condamnat la 10 ani recluziune pentru un schimb de focuri cu poliţiştii în 2002. Una din ultimele evadări în care s-a recurs la explozivi în Franţa a fost aceea a lui Antonio Ferrara din închisoarea Fresnes, în 2003.

×
Subiecte în articol: externe