x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 7,1 în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Cutremur de 7,1 în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

10 Iul 2011   •   05:53
Cutremur de 7,1 în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs, astazi, in largul coastelor de nord-est ale Japoniei, determinand autoritatile sa emita, pentru scurt timp, un avertisment de tsunami. Seismul a avut loc la ora locala 9:57 (3:57, ora Romaniei), la o adancime de 10 kilometri, in aceeasi regiune a Oceanului Pacific unde s-a produs si cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie.

Initial, autoritatile au emis avertisment de tsunami, afirmand ca este posibil ca un val cu o inaltime maxima de 50 de centimetri sa ajunga in prefecturile Iwate, Miyagi si Fukushima. Avertismentul a fost ridicat dupa doua ore, dupa ce in porturile Ofunato (prefectura Iwate) si Soma (prefectura Fukushima) au fost inregistrate valuri cu inaltimea de 10 centimetri.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care administreaza centrala nucleara de la Fukushima, grav avariata de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, a anuntat ca nu a inregistrat noi incidente dupa seism, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Efectuam verificari, dar procesul de racire a reactoarelor se desfasoara in continuare", a declarat un purtator de cuvant.

La 11 martie, un tsunami de proportii a devastat litoralul de nord-est al tarii, provocand moartea sau disparitia a 23.000 de persoane. Un val cu inaltimea de 14 metri a provocat, la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav accident nuclear inregistrat dupa cel de la Cernobil, din 1986.

×