x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CUTREMUR PUTERNIC anunţat de ageţia americană pentru cercetări geologice! AVERTISMENTUL specialiştilor

CUTREMUR PUTERNIC anunţat de ageţia americană pentru cercetări geologice! AVERTISMENTUL specialiştilor

20 Feb 2015   •   09:13
CUTREMUR PUTERNIC anunţat de ageţia americană pentru cercetări geologice! AVERTISMENTUL specialiştilor

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs vineri la 140 km est de orașul Miyako (Japonia), a anunțat Agenția guvernamentală americană pentru cercetări geologice, US Geological Survey (USGS). Epicentrul cutremurului, cu o adâncime de 13,54 km, a fost determinat la prima evaluare la 39,84 grade latitudine nordică și 143,5 grade longitudine estică.Previziunile seismologilor japonezi

Seismologii japonezi susțin că probabilitatea ca în regiunea Tokyo - una dintre cele mai populate din lume - să fie afectată de un mare cutremur în următorii 30 de ani a crescut. Este ceea ce relevă datele prezentate de Comitetul de Cercetare a Cutremurelor din Japonia pentru principalele oraşe din ţară. Oraşele situate pe ţărmul Pacificului, unde s-au înregistrat în trecut cutremure mari, şi cele aflate pe falia tectonică Itoigawa-Shizuoka (centru Japoniei) au fost notate cu cel mai mai mare indice de probabilitate.

Comparativ cu alţi ani a crescut considerabil indicele pentru localităţile din regiunea Kanto, din care face parte Tokyo, şi unde trăiesc aproximativ 42 de milioane de persoane. Experţii sunt de părere că acum plăcile tectonice interacţionează la o adâncime mai mică decât se estimase anterior.

Prin urmare, probabilitatea ca Tokyo să fie afectat de un cutremur de proporţii a crescut cu 20 de puncte procentuale ajungând la 46 la sută.

Al doilea oraş al ţării, Yokohama, situat la 20 de km distanţă de capitală, este vizat de un procent şi mai mare de 78 la sută - cu 12 puncte procentuale în plus faţă de estimările de anul trecut. Probabilitatea pentru Yokohama este cea mai mare dintre cele acordate tuturor oraşelor din Japonia.

Japonia este situată pe aşa-numitul cerc de foc, una din zonele seismice cele mai active din lume şi se confruntă relativ frecvent cu mişcări telurice.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia avertisment