In 1936, Daily Mirror se mandrea cu un interviu in exclusivitate cu Adolf Hitler. Articolul, considerat de prim rang, a aparut pe prima pagina, cu titlul: "Fac apel la ratiune, haideti sa fim prieteni".
"Este una dintre cele mai vechi lectii de jurnalism. Daca ai o exclusivitate, nu inseamna ca este si buna. Si, doar pentru ca e dificil sa vorbesti cu o anumita persoana, nu inseamna ca respectivul este un om al destinului", scrie The Guardian.
In top mai apare dezvaluirea din ziarul New York World (condus de Joseph Pulitzer), din 1887, cand Nellie Bly (Elizabeth Jane Cochran pe numele ei adevarat), o jurnalista de 23 de ani a dezvaluit ororile de la azilul de nebuni. Pentru a scrie articolul, jurnalista s-a prefacut nebuna pentru a fi internata. "Dementa. Fara indoiala, un caz fara speranta", au scris doctorii in fisa ei medicala.
In 1972, Washington Post realiza cea mai cunoscuta investigatie a secolului. Investigatia lui Bob Woodward si Carl Bernstein, cu ajutorul sursei Deep Throat, a dus la o criza politica-prezidentiala fara precedent, culminand cu demisia presedintelui Richard Nixon. Scandalul Watergate a devenit, de atunci, visul tuturor generatiilor de jurnalisti.
Citește pe Antena3.ro