x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Danemarca va înăspri măsurile împotriva cerşetorilor, majoritatea romi est-europeni

Danemarca va înăspri măsurile împotriva cerşetorilor, majoritatea romi est-europeni

01 Iun 2017   •   18:53
Danemarca va înăspri măsurile împotriva cerşetorilor, majoritatea romi est-europeni

Guvernul danez de centru-dreapta a anunţat că va prezenta noi măsuri menite să descurajeze cerşitul agresiv, decizie determinată în special de prezenţa şi acţiunile romilor veniţi din Europa de Est, informează joi agenţia DPA. 

'Străinii vin aici, îşi întind taberele pe străzile noastre şi cerşesc agresiv, cer taxe de protecţie de la homeleşii noştri şi ne fac să ne simţim în nesiguranţă (...) Nu vom mai accepta acest lucru', a declarat miercuri seara în faţa parlamentului de la Copenhaga premierul danez Lars Lokke Rasmussen. 

Noile măsuri împotriva cerşitului agresiv includ dublarea pedepsei pentru prima încălcare a legii, aceasta urmând să fie de 14 zile de închisoare. De asemenea, poliţia va primi atribuţii sporite pentru extinderea zonelor unde nu sunt autorizate cerşitul şi amplasarea de tabere. 

În capitala Copenhaga se înregistrează tot mai multe plângeri ce privesc cerşitul agresiv şi instalarea unor tabere ilegale şi insalubre. Poliţia a anunţat că numai anul acesta a evacuat în capitala daneză 25 de astfel de tabere ilegale. 

Propunerile care vor fi anunţate vineri ar urma să intre în vigoare prin lege începând din luna septembrie. Guvernul minoritar de dreapta este susţinut în acest demers de opoziţia social-democrată şi de formaţiunea naţionalistă Partidul Poporului, care oricum sprijină executivul în deciziile sale. 

Ministrul danez al justiţiei, Soren Pape, a declarat că doreşte să discute această chestiune şi cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, menţionând că şi alte ţări din blocul comunitar se confruntă cu probleme similare.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: danemarca cerşetori